Beszerzési praktikák online tréning
2021-02-26 |
...
Képzésünkön megismered a beszerzés összetettségét és egy komplex látásmódot alakítunk ki, azzal kapcsolatban, hogy a beszerzés egy szemléletmód és nem a legolcsóbb keresése, hanem ár-érték arányban a legjobb megtalálása a cég számára.

Az egy napos tréningbe 4-5 modul fér bele. A modulokat a jelentkezők igényei alapján állítjuk össze, amiket még lehet specifikálni, hogy elméleti vagy gyakorlati legyen? Kezdő vagy haladó? Vagy esetlegesen inkább csak egy-két modul gyakorlása legyen (pl.:tárgyalás technika)?

Cél az elméleti ismeretek rendszerben való elhelyezése, mélyítése, esetek kiértékelése, gyakorlatban történő kipróbálása, hogy a résztvevők ezeket készség szinten tudják alkalmazni.

Néhány modul:
- Beszerzés feladat, szerepe:
Miért fontos, hogy a beszerzés megfelelő módon és szemléletmóddal legyen kezelve?
 Miért fontos a profi kommunikáció, beleérző képesség, az értő figyelem? 
Hol kell meghúzni a határokat? 
Miért kell pontosan tisztában lenni a hatáskörökkel? 
Miért fontos a beszerzendő anyagok, szolgáltatások megfelelő csoportosítása?

- Beszerzés helye a szervezetbe:

Fontos, hogy tudjuk a beszerzés vagy a beszerzéssel foglalkozók helyét a szervezetben. Tudjuk eldönteni, hogy az segíti-e, hogy a beszerzésünk hatékony legyen vagy újra kell gondolni a beszerzés helyét a szervezetben.

- Beszerzési folyamat lépései:

Tudatosítani, hogy mi az ideális beszerzési folyamat és azt miért úgy kellene csinálni. Gyakorlati példákon át bemutatva a résztvevő eltudja dönteni, hogy az ő beszerzési folyamataik mennyire követik az ideálist, az hol tér el és ez milyen problémákat okozhat. Mik azok a kritikus pontok, amire mindenféleképpen időt és energiát kell szánni

- Beszerzés módszertana
:
A beszerzés ezen területe sok részen kapcsolódik más területekhez, mint piackutatás, kontrolling. Bizonyos részeit mindenki használja. Cél, hogy tudatosítsuk a résztvevő mit használ ezekből az eszközökből? Ez az eszköz hol helyezkedik el az egészben? Milyen egyéb lehetőségek vannak?

- Beszállító értékelés

Miért van erre szükség? Miben és hol tud segíteni a munkámban? Hogyan tudom ezt egyszerűen elvégezni? - TCO (total cost ownership) 
Fontos, hogy beszerzőként komplex látásmódunk legyen. Ezzel szorosan összefügg a TCO. Át kell látnom a beszerzendő anyag útját a rendszeren, fenntartását és élettartamát. Hisz annak a megvett anyagnak lehet, hogy vámja van. Lehet, hogy a havi karbantartása és pót alkatrész beszerzése a négyszeresébe kerül, mint az eddigiek. Egy beszerzés nem a legolcsóbb megtalálásáról szól, hanem ár-érték arányban a legjobbról.

- Krajlic mátrix

Miért kell a beszerzendő anyagokat/szolgáltatásokat besorolnunk a Krajlic mátrix szerint? Ezt mi alapján tesszük. Volt, hogy állt a termelésed egy 1000 ft-s nyomtató szalag miatt?

- ABC analízis, Pareto-elv
:
Mit csinálj, ha a főnöködtől csak annyit kapsz utasításban, hogy beszerzendő árat kell csökkenteni. Hogy tudj rövid időn belül eredményt felmutatni. Ezekben segít az ABC analízis és a Pareto elv.

- Tárgyalás technika, ártárgyalások:
Miként tudjuk a stresszt csökkenteni egy tárgyalás előtt? Mire kell figyelni beszerzőként?

A tréninget mindazoknak ajánljuk, akiknek beszerzéssel kell foglalkoznia:
- beszerzők
- beszerzéseket intéző kollegák
- KKV cégvezetők, akik szeretnék a cégük beszerzését hatékonyabbá tenni

A nap végére gyakorlati tanácsok átadása, hogy a beszerzés hatékonyabb legyen.

Esemény dátum: kedd, április 20, 2021 - 14:00 - 17:30 csütörtök, április 22, 2021 - 14:00 - 17:30
Kapcsolódó képzés:

Képzésünkön megismered a beszerzés összetettségét és egy komplex látásmódot alakítunk ki, azzal kapcsolatban, hogy a beszerzés egy szemléletmód és nem a legolcsóbb keresése, hanem ár-érték arányban a legjobb megtalálása a cég számára.

Jelentkezés

Jelentkezés

Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.