Tegyél a vállalkozásodért! | FIRST-LINE
2021-08-24 |
...
Megjelent a vállalkozások fejlesztésének támogatására „A munkavállalók és vállalatok alkalmazkodóképességének és termelékenységének javítása a munkaerő fejlesztésén keresztül” című GINOP Plusz-3.2.1-21 kódszámú pályázat.

A folyamatos fejlődés az élet minden területén fontos, az elmúlt időszakban meg is tapasztalhattuk, hogy bármikor történhet velük olyan esemény, amelyre nem számítottunk. Természetesen mindenre nem lehet felkészülni, de arra, hogy az életben előfordulhatnak változások és ezeket, hogy kezeljük, azt meg lehet tanulni.
Ismerd meg változásmenedzsment képzésünket! 

Vagy éppen a nyár folyamán többen is visszatértek az irodai munkába és érzik, hogy bár előtte tökéletes volt az összhang a munkatársakkal most mégis valahogy közel sem működik minden megfelelően.
Ismerd meg együttműködés fejlesztése (csapatépítő) tréningünket! 

 

Megjelent a vállalkozások fejlesztésének támogatására „A munkavállalók és vállalatok alkalmazkodóképességének és termelékenységének javítása a munkaerő fejlesztésén keresztül” című GINOP Plusz-3.2.1-21 kódszámú pályázat.

Pályázatról röviden:

  • Támogatott vállakozások és maximális összegük: - mikro-, kis és középvállalkozások esetén 50 millió Ft - nagyvállalatok esetén 100 millió Ft
  • Támogatott képzések: - Szakmai és soft skill képzések - Információ és kommunikációs technológiákra irányuló tréningek - Nyelvi képzés
  • Határidő: 2021. szeptember 6. 12.00 óráig

 

Soft skill képzéseinket itt találod!
Kérjük, tekintsd át őket és egyeztessünk a szakmai tartalommal kapcsolatban! 

 

Kérdés esetén bátran keress minket vagy böngészd honlapunkat:
kapcsolat@first-line.hu
+36 20 254 2516

Esemény dátum: kedd, augusztus 24, 2021 - 11:28
Kapcsolódó képzés:

A résztvevők képesek legyenek felismerni a személyiségüket valamint mások személyét és ennek megfelelően tudjanak hatékonyan kommunikálni, ötvözve az önérvényesítést és a másik fél érdekeinek figyelembe vételét. A tréning célja olyan kommunikációs stílus átadása a résztvevőknek, ahol bátran és magabiztosan mondják el gondolataikat, véleményüket. Megismerik a résztvevők a kommunikáció csapdáit, illetve hogyan tudják ezt elkerülni. Képesek lesznek a tréning végére önbizalmuk fejlesztésével a konfliktuskezelési stratégiákat alkalmazni, valamint motiválni csoporttársaikat, munkatársaikat.

Engedélyszáma: E-001374/2015/D001

Minden cég megérdemli a nemcsak jó, hanem kiváló vezetőket. De kiből is lesz kiváló vezető? Egyesek szerint vezetőnek születni kell. Szerintünk a vezetői alkalmasság egyik része a képesség, amelyet veleszületett adottságok, hajlamok, szerzett tapasztalatok határoznak meg. De bizony gyakran előfordul, hogy olyanok is vezetői szerepkörbe vágynak, vagy kényszerülnek, akiknek ezen adottságaik kevésbé fejlettek. Belőlük is lehetnek felkészült és agilis vezetők, amennyiben képesek tudásukat fejleszteni, saját tevékenységükre reflektálni, hibáikból, gyengeségeikből tanulni, akik nyitottak a folyamatos változásra, tehát motiváltak.

Engedélyszáma: E-001374/2015/D003

Saját fejlődésünkön túl elengedhetetlenül szükséges, hogy munkatársaink is mind produktívabban dolgozzanak. Szükséges a hatékonyság fokozásához, hogy a vállalat és az egyén stratégiai célkitűzései egy irányba haladhassanak. A teljesítménymenedzsment összekapcsolja a szervezet és az egyének céljait, meghatározza, hogy az egyes szereplőknek mit kell tenni ahhoz, hogy a vállalat céljai megvalósuljanak, mindezt a formális és informális értékelés fejlesztésével.

Engedélyszáma: E-001374/2015/D005

A folyamatos kihívások nem teszik lehetővé, hogy éveken, de akár csak hónapokon keresztül is ugyanolyan eszközökkel, módszerekkel dolgozzunk. De vannak olyan nagyobb változások is /átszervezés, struktúraváltás/, amelyek levezénylése már igazi kihívások elé állítja a munkatársakat. Ez a tevékenység fájdalmas, kockázatos és kemény munkát igényel. Minden változást nehezen fogadnak az érintettek, sok stresszel, kellemetlen, váratlan meglepetésekkel járhat, csökkenhet a munkatársak motivációja, az esetleges információhiány miatt előfordulhatnak panaszok, a vezetők nem tudják elég hatásosan képviselni a kitűzött célokat. Megannyi kihívás, amelyeknek tréningünk segítségével könnyen meg lehet felelni.

Engedélyszáma: E-001374/2015/D006

A mindennapi rohanó életben úgy érzi, hogy egyre kevésbé van kedve új dolgokba kezdeni? Egyre kedvetlenebbül kezd napi dolgai intézésébe?  Nem talál magának új célokat?  Munkatársait nehéz motiválni?  Fáradtak, teherbíró képességük határán vannak? A burn-out/kiégés szindróma már az orvostudomány által is vizsgált terület, mert tartós jelenléte fizikai elváltozásokat is okozhat szervezetünkben. Elsősorban azoknál fordul elő, akik munkájuk során emberekkel foglalkoznak, ügyfélszolgálatosként, segítő munkatársként gyakran kerülnek konfliktushelyzetbe. Ezért rendkívül fontos, hogy felismerjük, tudjuk kezelni, védekezzünk ellene.

Engedélyszáma: E-001374/2015/D010

A képzés célja, hogy a résztvevők tudatosítsák az életükben jelenlévő stresszforrásokat, fejlesszék stressztűrő képességüket, növeljék tolerancia szintjüket, és megtanulják azokat a módszereket, amelyek segítségével a stressz kezelhető, illetve előnyökre fordítható bármilyen helyzetben.

Engedélyszáma: E-001374/2015/D014

Szokás mondani: „egységben az erő!” Akkor vagyunk erősek, ha közösen és hatékonyan dolgozunk ugyanazokért a kitűzött célokért, vágyakért. Ha valóban ütőképes, inspiráló és motivált csapatot akarunk, úgy fontos, hogy ismerjük önmagunkat és nyitottak legyünk csapattársainkra. Képzésünkön személyre ill. csoportra szabott gyakorlatokkal, élményt nyújtó feladatokkal segítjük egy kiváló, hosszú távon összetartó és lelkes csapat kialakulását, összecsiszolódását.

Engedélyszáma: E-001374/2015/D018

Jelentkezés

Jelentkezés

Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.