Trénerképzés a hatékony fejlesztésért

A trénerek kiemelt szerepet játszanak a szervezetek fejlődésében és az egyéni teljesítmények javításában. A megfelelően képzett trénerek nem csupán információt közvetítenek, hanem motiválnak, támogatnak és inspirálnak is.

tréner

A trénerek létfontosságú szerepet töltenek be a szervezetek illetve munkavállalóik fejlődésében és az egyéni teljesítmények javításában.

A megfelelően felkészített és felkészült trénerek nem csupán ismereteket adnak át, hanem gyakorlatokkal és feladatokkal tarkítják az interaktív tréning napokat, közben motiválnak, támogatnak, inspirálnak is. 

Mitől lesz hatékony és sikeres egy trénerképzés elvégzése a résztvevő szempontjából? 

A trénerképzés sikere szempontjából kulcsfontosságú a képzett, gyakorlott senior tréner/trénerek jelenléte, aki(k) rendelkezik/rendelkeznek szakmai tudással és pedagógiai készségekkel.

A képzés során komoly hangsúlyt kap az interaktív tanulási élmény biztosítása, a visszajelzési mechanizmusok kiépítése, a tananyagok feldolgozása.

 Nyilván ismered a mondást: a tréner a saját személyiségével dolgozik. Elengedhetetlen egy magabiztos kiállás, egy egyedi előadói stílus.

Trénerképzésünk alatt leendő trénereink visszajelzést kapnak a tréneri identitásról, a csoportdinamikáról, tréningrésztvevők erősségeinek és fejlesztendő területeinek megismerésének fontosságáról.

Segítséget nyújtunk abban, hogy magabiztosan menjen az inspiráló témafelvezetés, egy rövid prezentáció megtartása, egy-egy gyakorlat megfelelő levezetése. Megtanítjuk a határozott tréneri fellépést, a megfelelő visszajelzés adását.

Saját élményen alapuló tapasztalatszerzéssel résztvevőink megtanulják a tréningtartás alapjait, tréningszervezés teljes folyamatát, a tanulási folyamatok hatékonyabb irányítását, a konfliktusok és nehéz esetek kezelését, csoport fejlődési szakaszainak koordinálását, és a tanultak gyakorlati alkalmazását.

A képzés végére különböző kész forgatókönyvekkel fognak rendelkezni leendő trénereink ill. a tanegységekhez tartozó háttéranyaggal.  módszertannal, eszköztárral is gazdagabbak lesznek.

Trainer

A trénereknek rugalmasnak és alkalmazkodóképesnek kell lenniük, hogy hatékonyan segítsék a szervezeteket és az egyéneket a maximális teljesítmény elérésében, mind a jelenlegi, mind a jövőbeli kihívásokra való reagálásban.

Miért van szükség soft skills/ kompetenciafejlesztő trénerekre és trénerképzésre?

Mert jelenleg kevés aktív kompetenciafejlesztő tréner az észak-magyarországi régióban.

Mert szeretnénk egy szemléletmódváltást elérni a tréneri/oktatói munka területén, amihez elengedhetetlen a megfelelő tudásátadás, a kompetenciafejlesztés, a személyiség fejlesztése, az általános műveltség növelése.

Mert olyan integrált „train the trainer” képzést kínálunk, ahol az interaktív tréneri tevékenység kompetenciáival, sokoldalúságával, mélységeivel ill. a tréning műfaj módszereivel, technikáival, eszközeivel ismerkedhetnek meg résztvevőink.

Mert a tréneri szakma ma már más felkészültséget követel meg: jó problémamegoldó, pozitív, motiváló személyiséget, aki nem csak komoly tudással és ismerettel rendelkezik, hanem hatása van az emberek közötti hatékony együttműködésre.